Pomidory z farszem


Pomidory faszerowane mięsem mielonym z łopatki
Pomidory faszerowane mięsem mielonym z łopatki

Koniec wakacji to dobry moment aby skorzystać z pomidorów, które o tej porze są najbardziej dojrzałe i tanie.

Moja propozycja to pomidory zapiekane, z farszem z mięsa mielonego, z dodatkiem ziół i sera feta.
Stopień trudności: średni, czas wykonania: około 45 minut

Składniki (na 3-4 osoby):

  • 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów (najlepiej z ogonkami),
  • 300 – 350 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego,
  • 1/3 kostki sera feta – może być także parmezan,
  • cebula, ząbek czosnku,
  • świeża natka pietruszki albo szałwia,
  • przyprawy: sól, pieprz cayene, słodka papryka, opcjonalnie sos sojowy

Wykonanie: – sprawdź przepis na mojej nowej stronie http://kozlovsky.pl/gotuje/pomidory-z-farszem/

Dodaj komentarz