Makaron z suszonymi pomidorami i mozzarellą


Szybki, lekki, smaczny lunch – Makaron z suszonymi pomidorami i mozzarellą oraz miętą. Danie super proste, efektowne i nieco inne niż typowa włoska pasta.

Dowolny ulubiony makaron – ja użyłem paprykowego tagliatelle, dodatek ostrej papryki fajnie podkręcił smak.

Przygotowanie:

  1. Pomidory i mozzarellę kroimy w kostkę, mieszamy i zalewamy oliwą z suszonych pomidorów – nigdy nie wylewaj takiej oliwy, jest ona bardzo smaczna, przesiąknięta smakiem przypraw i pomidorów – nie da się jej porównać z najlepszą oliwą,
  2. Gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i szybko hartujemy,
  3. Wykładamy makaron, dodajemy wymieszane pomidory z mozzarellą, do całości wrzucamy kilka listków mięty pieprzowej.

Palce lizać.

Dodaj komentarz